Hjemmeside

Mobilen konkurrerer med nettbrett i fremtiden

Det har vært litt stillstand i utviklingen av mobiler og nettbrett de siste årene. Teknologien er helt utsøkt og vi venter nå på at 5G skal bli rullet ut på alle linjer. Det vil revolusjonere bruken av digitale tjenester til det neste nivået. Mobilen har likevel gjort framskritt noe som kan bli en kamp mot markedet for nettbrett.

Med den nye mobilen til Samsung, nemlig Samsung Galaxy Z Fold3 5G får brukeren nemlig en mobil og et nettbrett på kjøpet. Den kan foldes ut til å bli en dobbelt så stor skjerm, en skjerm man altså kan streame film og serier på som er like bra om ikke bedre enn de fleste nettbrett. Med en portabel TV i lomma kan konkurransen bli tøff.

Nettbrettet har sin simple begrensning i at den er for stor til å bære i lomma, men den går fint i en veske eller bag. Så hva tror vi egentlig om teknologien og fremtiden til de to aktørene?

Fremtiden til mobiler

Mobiler har utfordringer med at de er for små til å se serier på og for stor til å ha på håndleddet som en klokke. Der har utviklerne allerede kommet med alternativer, i det som kalles aktivitets-klokker, pulsklokker eller trenings-klokker. Mobilene derimot har et potensiale med enda bedre kamera, brukervennlighet og helhetlig tjeneste-behandling. Så lenge de beskyttes går det som regel bra. Et nytt deksler til din iPhone finner du på https://billigmobilbeskyttelse.no/iphone-8/ som også fører alle de andre merkene.

Ser vi på den nye Huawei mobilen Huawei P40 Pro ser vi at den har en stor skjerm som mange faktisk ser strømmetjenester på. I dag er til og med Netflix kompatibel med mobilen. Vi skal huske på at mobilen er kinesisk (slik som alt annet) og har sine fordeler og ulemper. Men den kommer svært høyt opp i kvalitet. Den er i portalen mellom fortiden og framtiden. Her kan de skilte med:

 • Vann -og støtsikker skjerm
 • 8-Core CPU GHz
 • 8 GB RAM og 256 GB ROM
 • Kamera 50 MP Ultra Vision med 50X zoom
 • 5G SoC Kirin 990 brikkesett

Fremtiden til nettbrett

Nettbrett er fellesbetegnelsen på enheter fra de to konkurrentene, og kommer i ulike størrelser. Det skal være en liten PC som man i prinsippet skal streame på. Spesielt disse programmene er populære:

 • Serier
 • Dokumentarer
 • Youtube podcast
 • Live TV
 • Lydbøker

Apple kjører på med sine iPads i ulike størrelser og med ulik kapasitet. Den siste i rekken er iPad Pro med disse fordelene:

 • Flytende retina skjerm XDR
 • 5G kompatibel
 • M1 chip med SoC teknologi
 • 8-Core CPU hastighet
 • 2,6 Terraflops grafikkprosessor
 • 11 billioner instrukser per sek.

Vi ser her at utviklerne av nettbrett tar jobben sin seriøst. Vi snakker nå om maskinlæring og kunstig intelligens. Dessuten er den kompatibel med 5. generasjons nettverk.

Mobilen som arbeidsverktøy

Mobilen er kommet for å bli, det er det ingen tvil om. I en stadig mer interaktiv og digital hverdag har mobiltelefonen etablert seg som kanskje vårt aller viktigste verktøy. For å henge med på den vanvittige informasjonsflyten i samfunnet vårt, er vi helt avhengige av å være på nett stort sett hele tiden. Internett gir tilgang til nyheter, sosiale medier og forskjellige apper som hjelper oss til stort sett alt vi kan tenke oss i hverdagen. Mange argumenterer for at mobiltelefonen og det å alltid være på nett og tilgjengelig, har blitt en besettelse. I denne artikkelen ser vi nærmere på mobiltelefonen som et viktig arbeidsverktøy i jobbsammenheng.

Kommunikasjon

I næringslivet og ved andre arbeidsplasser er det viktigere enn noensinne å kunne kommunisere raskt. Det stiller krav til at man er tilgjengelig. Under nedstengningen av landet i mars i fjor, fikk mange sitt første møte med hjemmekontor, og vi fikk i den sammenheng et innblikk i hvor mye arbeid som faktisk kan gjøres ved hjelp av telefonen. SMS-er, telefonsamtaler, mail og rapporter kan skrives og gjøres ved hjelp av telefonen.

Aksjer

Til og med pengene våre kan vi nå styre over telefonen. Mange velger i dag å investere noe av pengene sine i aksjer, som et alternativ til å ha de på sparekonto. For noen er det å flytte penger fra den ene aksjen til en annen, en fulltidsjobb. Du kan ha kontroll over aksjene via telefonen med forskjellige apper som viser hvor mye aksjen har steget eller sunket i løpet av det siste døgnet, den siste uken og måneden.

Selvstendig næringsdrivende

For selvstendige næringsdrivende er mobilen ekstra viktig, da spesielt i forbindelse med markedsføring av produktet eller tjenesten man leverer gjennom firmaet sitt. Å skape mobilvennlige nettsider er alfa omega i dagens samfunn hvis man skal lykkes som selvstendig næringsdrivende.

Kundene er viktigst

Det kommer stadig nye IT-verktøy og systemer. Noen er spektakulære å gjør bedriften bedre. Kommunikasjon med kunder blir stadig forbedret, og dette har ekstra fokus om dagen. Alle vil ha nye kunder og alle vil beholde de kundene de har. For mange bedrifter er det kamp om markedsplasser og hvilke veier de kan gå for å øke kundegruppen.

CRM, Kunden i fokus

Customer Relationship Management, eller hva er CRM, har hatt mye fokus. Veldig enkelt sagt er det kundehåndtering. På godt norsk: Sett kunden først. Denne strategien for økte inntekter og lønnsomhet vil hjelpe med besparing av kostnader og forbedre lojaliteten til kundene. For virksomheten vil dette utgjøre store for fordeler. “CRM er motoren som driver kunders tillit og bygger sterkere relasjoner med dem”. Du får mer informasjon om hva kundene trenger, tjenester og behov de har. Det er veldig enkelt for kunder å velge ny leverandør fordi det er et stort utvalg av dem.

Ulike behov og krav

Kunder handler forskjellig, og bruker systemet ulikt. Fokusområder er annerledes og behovene varierer fra kunde til kunde. Desto mer informasjon du har om kundenes kjøpemønstre og hva de foretrekker, jo bedre kan du hjelpe dem å bli. En fornøyd kunde forblir, mens misfornøyde kunder ser seg om etter et nytt bedre system som gir dem hva de vil ha. CRM er ikke bare et IT system. Dette kunderelasjons-systemet vil hjelpe samarbeidet med bedriften og hvordan mål kan oppnås. Kundelojaliteten forbedres og øker mersalg. Tillit til systemet kommer når de ser målene bli innfridd. CRM er et databasesystem med en solid base av grunnleggende informasjon og strategi. Det stiller spørsmål som “hva er fokus”, og “hvordan kan CRM systemet brukes for å gi din bedrift de rette løsningene”? Med andre ord har systemet strategisk og teknologiske løsninger for utfordringene. 

Kommunikasjon og kunnskap gir suksess

Kommunikasjon er alltid viktig for fremgang. Et godt CRM system kan samle, analysere og bruke kommunikasjonen riktig. Det er kritisk at systemet gir kundene hva de vil ha. Kommunikasjon fra forskjellige avdelinger gir alle innsikt og opplevelser, og det optimale kommer ved forståelse av tilbakemeldingene. Med alle ting optimalt kan salg, markedsføring og kundeservice kjapt ta avgjørelser. Disse avgjørelsene kan gi mersalg. Rask og riktig informasjon sørger for kunnskapsrike beslutninger . Gjetninger og synsing er ikke nødvendig. På kryss og tvers i bedriften blir alle involverte parter hørt og forstått. Dette kommer med et godt CRM system. 

Alle kunder liker å føle at de er den eneste og viktigste kunden av dem alle. Kunsten med et godt CRM system er å ivareta alle kunders relasjoner og gi dem dette. Dette oppnås når alle avdelingene i bedriften er lyttet til og forstått. Det hjelper ikke å ha et flott IT system hvis bruk av systemet ikke gir de riktige resultatene. 

Låne penger for viktig telekommunikasjon

I dag har alle mobiltelefon. Alle har nettbrett, eller Kindle, Gaming system, Smarttelefon, bærbar pc eller andre tekniske dingser. Pengene går fort til alt dette! Ekstra lån hjelper, og med Korona pandemien i år har mange offentlige tjenester blitt lagt til Internett. 2020 har absolutt gjort store hopp til mer elektroniske tjenester, og for å være oppdatert kreves stadig sterkere mobiler og datamaskiner.

Ekstra lån for hjemmekontor

For de fleste har verden forandret seg masse. Høye krav og forventninger har sendt deg på lånemarkedet for å sammenligne lån. Du ønsker det beste alternativet når du låne-penger til hjelp for å skape hjemmekontor, skole i hjemmet, mors arbeid hjemmefra. og alt dere trenger for å imøtekomme nye krav og forventninger. Barna trenger gode mobiltelefoner, og hva med enkle nettbrett for de små hvor undervisning, form, tall og farger presenteres? Telekommunikasjon er blitt enda mer viktig fordi sosial distansering følges og samling av personer med mer enn 5 i gruppen ikke lenger er mulig.

Lån penger for ekstra utgifter

Med alt som skjer er lån det som kan hjelpe med endringer av maling, tapetsering, tilbygg av rom og mer hjemme. Vi tilbringer langt mer tid hjemme, og har nok fort oppdaget at et ekstra rom behøves, eller oppgraderinger av telekommunikasjon er kritisk. Vi oppfordrer barn og ungdom til mer kontakt med venner over telefonene, og må sørge for at det er penger til å oppgradere mobilene og andre tekniske løsninger de trenger. Lån er raskt behandlet over nettet, og det gjelder å finne hva du trenger. Vær ansvarlig og sett opp budsjett og oversikt over nedbetaling emne. Finn ut hva du trenger lånet til. Med alt stress og jag er det fort gjort å ikke få med seg alt. Vær ansvarlig, samt realistisk når du ber om lånebeløp.

Ekstra penger er kritisk

Med mye hjemmearbeid, kontor, lekser, jobboppdrag og mer, er det klart at datamaskiner, nettbrett og mobiltelefoner må oppgraderes og mer med både batterikapasitet og lagringsplass. Kravene til telekommunikasjon er blitt betraktelig større. En drøm er det kanskje for poden når Gaming-systemet blir forsterket og oppdatert. De unge kan fortsatt møte med venner gjennom spillene og ha masse gøy og sosialisering på en annerledes måte. Ikke la mangel på penger stoppe opp alt det gode og viktige arbeidet som gjøres for familien.

Det er mange kloke hoder som sier at lemping av strengere “skjermtid” for barn og unge må til nå om dagen. Vi må finne samhold, sosialisering og tid sammen på litt mer Internett vennligere arenaer. Lån til alle slike nye ordninger må ikke koste millioner. Sett deg ned, og ha en ærlig samtale om hva penger kan hjelpe til dem av alle hjelpemidler og tekniske duppedingser familien trenger. Forbrukslån i Corona tiden har ikke skapt verre betalingsevner, men snarere tvert imot.

Mer enn penger til telekommunikasjon

Mange tilbyr lån på dagen. Finn ut hva du trenger, og husk at lånet krever ansvarlig tilbakebetaling. Ikke gap over for mye, men la det heller ikke blir for lite slik at alles nye behov for hjemmearenaen ikke kan fikses. Vi trenger all den kontakt med venner, familie og andre vi kan få, selv om mye er på nettet.

Gründer? Kutt utgiftene i firmaet ditt med skytjenester

Etter koronapandemien traff Norge for alvor, har flere små selskap slitt økonomisk. Når man ikke har en stor aktør i ryggen, blir det vanskeligere å takle nedgangstider. Derfor bør små bedrifter se etter måter de kan spare penger, ved å kutte i utgiftene. Heldigvis trenger ikke dette å bety å gi sparken til de ansatte, det er mange muligheter for å kutte firmaets utgifter.

Skytjenester -fremtidens lagring

Et område du kan kutte utgifter på er ved å benytte deg av skytjenester på kontoret. På denne måten slipper du utgifter til en egen IT-arbeider, og å bruke plass til å oppbevare servere. Tjenestene kan tilpasses bedriften din, og alt dere vil trenge for å få tilgang til prosjektene deres er å være tilkoblet internett. Ved å la et større, profesjonelt firma ta ansvaret for lagringen din, vil du ha mye bedre IT-sikkerhet og alltid noen du kan ringe når problemer oppstår. En stor fordel er at selskapet ditt får en fast månedspris på tjenesten, slik at du vet nøyaktig hva dette vil koste årlig.

Hjemme

Regjeringen har bedt alle som kan ha hjemmekontor om å gjøre det. Dette er for å hindre at folk smitter hverandre på kontoret, men også for å få ned trykket på kollektivtrafikken. Som leder ble du kanskje litt skeptisk når denne anbefalingen kom. Det er nemlig lett å tenke at dette vil senke produktiviteten til de ansatte, når de har barn, klesvask og hund rundt seg i arbeidstiden. Kanskje har du likevel blitt overrasket over hvor bra dette har funket. Har man små barn hjemme, eller bor alene og er en veldig sosial person, er det klart at hjemmekontor kan være utfordrende. Likevel kan dette være en kjempegod løsning for de som er av det mer introverte slaget, eller de eldre på kontoret. Med dagens digitale løsninger kan man opprettholde god kommunikasjon med medarbeiderne sine, gjennom chatløsninger og Zoom. Når selskapet ditt benytter skylagring, kan de ansatte få tak i alle filene de trenger fra jobb, uten å bruke minnepinner. Dette gir en økt fleksibilitet gjennom arbeidsdagen hjemmefra. Dere slipper også å bekymre dere for at viktig arbeid forsvinner, dersom det skulle oppstå et problem med en datamaskin.

Koronapandemien gir oss nye muligheter til å spare

Ta gjerne en medarbeidersamtale over telefon, for å finne ut hvordan de forskjellige ansatte trives med hjemmekontor. Du kan også ha en anonym brukerundersøkelse, dersom du tror du vil få mer ærlige svar på denne måten. Dersom du har ansatte som faktisk trives best med hjemmekontor, er dette en unik mulighet til å spare penger. Noen vil kanskje føle behov for å dra på kontoret hver dag, mens andre synes det er greit å komme innom en gang i uka, for å opprettholde den sosiale kontakten med kollegaene sine. Kanskje ser du at du kan nedskalere til et kontor i mindre lokaler, og dermed spare penger. Dersom du kan spare penger både på leie og på å bytte til skytjenester, skal du nok se at dere kommer dere helskinnet gjennom koronakrisen.

Apples nyeste iPhone antas å akselerere brukermigreringen til 5G-nettet

De største telecom-operatørene i Sør-Korea håper at den nyeste 5G iPhone fra Apple kommer til å føre til en betydelig økning i antall nye 5G-abonnementer i landet.

Selskapene kalkulerer med en økning på svimlende 10 millioner nye 5G-brukere innen utgangen av 2020. De tre største telecom-selskapene i landet, KT Corp., SK Telecom Co. og LG Uplus Corp, utgjør samlet den ledende kommunikasjon– distrubitøren av den nye generasjonen nettverk på verdensbasis.

Apples nye 5G-mobil snart klar på markedet

Den aller første 5G-telefonmodellen fra Apple som også kommer med nyutgave av deksel for iphone 7, vil finnes tilgjengelig for forhåndsbestilling allerede fra neste uke av. Denne nye mobiltelefonen kommer altså som et friskt pust inn på markedet for teleoperatørene, ettersom landet har sett en skuffende vekst i antallet nye 5G-brukere etter at nettverket ble først lansert tilbake i april forrige år.

De 3 største telecom-operatørene i landet hadde regnet med en 30 prosent økning i antall 5G-brukere i løpet av 2020, men ble tvunget til å nsenke listen for hvor mye de kunne oppnå grunnet Covid 19-krisen.

Ved utgangen av august i år, var det passert hele 8,7 millioner brukere av 5G-nettet i Sør-Korea. Dette utgjorde hele 12 % av landets totale brukere på svimlende 70 millioner kontoeiere. Disse tallene er utarbeidet av IKT og departementet for vitenskap i Sør-Korea.

Fra andre halvdel av 2020 har imidlertid antallet 5G-brukere økt betydelig i Sør-Korea, og det forventes at denne trenden vil fortsette å akselerere fremover når Apple slipper den nyeste 5G-mobilmodellen fra selskapet. Det forventes altså totalt en økning på 11,5 millioner 5G-brukere innen utgangen av 2020.

Ifølge en bransjeundersøkelse fra Counterpoint Research stakk Apple av med andreplassen på smarttelefonmarkedet i løpet av andre kvartal med en andel på 19%.

Kommunikasjon

Det er ganske vilt å tenke på hvor fort alt har utviklet seg innenfor kommunikasjon, da spesielt på telekommunikasjonsfronten.

Det er spennende, men det er så mye å sette seg inn i. I denne artikkelen skal vi fokusere på hvordan måten å kommunisere på har endret seg.

Før var datamaskiner og telefoner enormt store og enormt dyre. Dette var ikke noe alle hadde, så det å kommunisere med folk over datamaskin eller mobiltelefon var noe helt nytt. Nå kan vi kommunisere over FaceTime, Whatsapp og Messenger bare ved et par trykk på en skjerm.

Nye modeller

Det kommer alltid nye telefoner på markedet. Det kan være bra å skaffe seg et lån på dagen hvis det er en spesiell telefon eller maskin du ønsker deg, for ofte så er åpningstilbudene veldig relevante! Det er lett å få lån og du kommer enkelt i gang når du snakker med hyggelige kundeservicerepresentanter. De nye telefonene har ofte ulike kommunikasjonsapper innebygd, men det finnes også apper du kan laste ned.

Det finnes en rekke kommunikasjonsapper som det er lett å laste ned å benytte seg av. Den eneste ulempen er det faktum at den andre du snakker med også må ha den samme appen.

Endret mønster

Det at vi har gått vekk fra å hovedsaklig snakke med folk over hustelefon og mobiltelefon har hatt stor innvirkning på hvordan vi kommuniserer. Nå snakker vi ofte på kommunikasjonsapper i korte setninger, men med flere folk. Før var det vanlig at du ikke hørte fra folk på flere uker, men nå kan du høre fra flere titalls personer hver eneste dag. Om dette er positivt, er jo helt opp til deg å bedømme. Noen ganger kan det jo bli litt mye!

Hva slags kommunikasjonsapper er det du benytter deg av? Foretrekker du å snakke på telefon eller over ulike typer apper?

Telekommunikasjon

I denne artikkelen skal vi snakke om telekommunikasjon. Det første vi skal begynne med er å forklare litt kjapt hvordan datamaskiner fungerer, og deretter gå inn til hvordan historien har utviklet seg innen feltet telekommunikasjon.

Datamaskiner

Det første vi må forstå er et datamaskiner rett og slett er logiske maskiner som utfører programmer som vi selv har programmert. På mange måter så handler det rett og slett om signaler som enten kan være på eller av. Det vi snakker om er binære koder , altså “1” og “0”. Evnen vår til å kommunisere gjennom signaler er hele grunnlaget for vår intelligens og vår teknologi.

Datamaskiner hjelper oss å gjøre dette, men de er på ingen måte intelligente av seg selv. De gjør kun det de blir fortalt, og dersom de gjør noe feil så er det fordi vi mennesker har skrevet koden deres feil. Nå som vi vet litt mer om datamaskiner kan vi begynne med telekommunikasjon.

Historien

Industrien har forandret seg ganske mye fra den tiden hvor telekommunikasjon var den første telefonen som ble oppfunnet av Alexander G. Bell. I dag så har vi mange forskjellige bedrifter som kan styre telekommunikasjonen til store områder. På mange måter så er dette ganske stor makt fordi informasjonen som disse selskapene sitter med er utrolig! De kan faktisk vite hvor alle sammen er til enhver tid, dersom du har en mobiltelefon som har evnen til å ringe eller koble seg til 4G nettet. Vi har altså kommet ganske langt. Tenk også på hvordan miljøet har utviklet seg, og velg bedre kilder til energi som for eksempel hos https://tibber.com/no/ hvor du finner et bedre alternativ.

Analog og digital

En analog telefon er egentlig ikke noe annerledes enn når man brukte to bokser og koblet dem sammen med hyssing som man gjorde da man var barn. Det er egentlig bare en mye mer komplisert versjon av dette altså, og som du forstår så kan dette kreve en god del organisering, men prinsippet blir jo fort det samme. Dette vil egentlig si at de faktiske lydbølgene som du lager blir fraktet hele veien til mottaker, og det samme skjer tilbake. Hvordan er det da med den digitale løsningen? Problemet er at dersom det blir noe støy eller noe som forstyrrer signaler så blir dette også med til mottakeren.

Derfor gjorde man stemmen din om til en binær kode. Stemmen din blir kodet inn i 1-er og 0-er og så sender man denne digitale koden over til mottakeren i stedet. Mottakeren pakker derfra ut signalet gjennom å oversette det fra en binær kode til en lyd i stedet. På denne måten så kan vi forstå at telekommunikasjonen har blitt mye bedre etter utviklingen av datamaskiner og binære koder.

Fremtiden for ulike tilbud med fri data

En av de store trendene innenfor telekom akkurat nå er fri data. Det finnes flere ulike definisjoner av dette begrepet, og det er ikke så enkelt som at du kan bruke data på mobilen akkurat som du vil. For noen år siden ble tale og SMS inkludert i de aller fleste abonnementer. Forbrukere opplever det som et «ekte» tilbud om fri bruk, da det ikke er noen som bruker telefonen til å for eksempel ringe og ha samtaler døgnet rundt. Med mobildata er det annerledes, det er jo faktisk mulig å for eksempel laste ned filmer døgnet rundt.

Denne type bruk er dog ikke inkludert i det som ulike leverandører i dag kaller for «fri data». For eksempel fikk tilbudet fra et norsk mobilselskap kritikk fra Nkom for å ha slike begrensninger. Utviklingen går nå svært raskt, men de selskaper som tilbyr løsninger med fri bruk har per i dag begrensninger enten i hastighet, total mengde data eller i hvilket nett du kan bruke den ubegrensede datamengden.

Hvorfor bruker vi så mye data?

Med ulike strømmetjenester har databruken vår økt eksponentielt. Å lese nettaviser eller sende e-post fra telefonen vil aldri bruke opp datapakken din. Det er hovedsakelig video, musikk, spill og nedlastinger som kan gjøre at dataen forsvinner raskere enn før.

Det er i tillegg vanlig å koble andre enheter til mobilen, for eksempel ved å koble en laptop til mobilen for å bruke mobilen til å koble til Internett. Hvis du trenger utstyr til mobiltelefonen din kan det være lurt å sjekke på nett. Butikker som for eksempel https://www.teknikkdeler.no/ kan være mye billigere enn de store kjedenes fysiske butikker.

Hva driver utviklingen mot fri eller ubegrenset data?

Konkurransen i mobilmarkedet er tøff, men det er selvfølgelig ingen mobilselskaper som egentlig vil at ubegrenset data skal være et rimelig tilbud. For de aller fleste mobiloperatørene har salg av datapakker og abonnementer med stadig mer data gitt svært gode inntekter.

Trendene internasjonalt er dog at flere operatører tilbyr en form for fri eller ubegrenset data. Det er noe forbrukerne vil ha, og kanskje et av de få områdene det er mulig for mobilselskaper å differensiere seg på. Fremover vil det bli vanligere med såkalte eSIM, som vil gjøre det enklere å bytte operatør. Det har allerede kommet flere løsninger med et eSIM der SIM-kortet er innebygd i enheten. Når dette rulles ut også som hoved-SIM vil det være mulig å bytte operatør med et tastetrykk.

Det skal bli spennende å se hva som skjer videre med ubegrenset data i mobilabonnementer. Når denne døren er åpnet finnes det egentlig ingen vei tilbake, og vi vil sannsynligvis se mange flere gode tilbud i tiden som kommer.

Telekom, ringer det en bjelle?

Siden den første mobiltelefonen ble laget og tjenester som SMS og vanlige telefonsamtaler ble introdusert, har vi aldri sett oss tilbake. Vi lager forbedringer på alt innenfor telekombransjen og vi kommer sannsynligvis ikke til å slutte før mobiltjenester og mobiltelefonene selv er så smarte at de gjetter hva vi vil gjøre, selv før vi gjør det. Vent, det gjør de jo allerede.

Hva er telekom?

Telekom, altså telekommunikasjon, er enkelt og greit alt av telefonsamtaler og meldinger, og vi snakker her ofte også om selskapene innen bransjen, som for eksempel Telenor og Telia.

Når det kommer til telekom, og ikke mobilteknologien i seg selv, har vi også sett stor forbedring av de dagligdagse tjenestene til mannen i gata. Den aller mest revolusjonerende forandringen vi har sett de siste 10 årene er uten tvil overgangen til 3G- og 4G-teknologien. Dette har ført til at vi slipper å alltid være tilkoblet et wi-fi-nettverk, noe som gir hverdagen så uendelige mange muligheter når vi for eksempel er på bussen eller toget, hvor wi-fi-nettverket enten er fullstendig utilgjengelig eller bare veldig tregt.

Uten telekombransjens utvikling ville også svært mye ny, innovativ teknologi vært umulig. GPS-teknologi har vært tilgjengelig lenge, men uten lynrask 3G og 4G, hvordan skulle vi kunne oppdatere posisjonen vår på nettet i samme øyeblikk som vi flytter på oss?

Med både smartteknologi og alltid tilstedeværende Internett-signal er det faktisk mulig for deg å få rådgivning fra leger nesten uansett hvor du skulle befinne deg. Skulle du være langt unna og du ikke har spesielt god tid den uka, kan du faktisk få konsultasjon for influensa fra en sertifisert lege gjennom en mobilapp, selv om nærmeste legekontor er flere mil unna og nærmeste ledige legetime er ienda/i lenger unna.

Vi har faktisk kommet så langt i telekombransjen at vi gjerne til enhver tid bærer med oss en mobiltelefon som konstant har tilkobling til et lynraskt Internett, spesielt i storbyene hvor 4G er utbredt stort sett overalt. Siden alt med trådløst Internett virker så bra, hva er egentlig ulempene?

Telekomselskapene

Siden det er telekomselskapene som styrer mesteparten rundt dataforbruk og nettopp ihvor/i de moderne 4G-signalene skal forbedres, er vi som samfunn avhengige av at selskapene vet hva de driver med. I tillegg til dette koster det også som regel en månedlig sum for å bruke tjenestene deres, men det er absolutt rimelig med tanke på den tjenesten du betaler for.

Nylig har grensen for hvor mye data man kan bruke i måneden blitt sprengt i fillebiter av konkurransen mellom telekomselskapene. Dermed kan man faktisk få fri data på sine mobilabonnementer, og dermed strømme så mye data man vil.

Spørsmålet mange sitter igjen med etter å ha sett alt som har skjedd i telekombransjen de siste 10 årene er ofte det samme: hva vil skje videre?

Fortsetter det slik det har gjort til nå, er det ingen grenser for mulighetene. Fremtiden er telekom!