Mobilen som arbeidsverktøy

Mobilen er kommet for å bli, det er det ingen tvil om. I en stadig mer interaktiv og digital hverdag har mobiltelefonen etablert seg som kanskje vårt aller viktigste verktøy. For å henge med på den vanvittige informasjonsflyten i samfunnet vårt, er vi helt avhengige av å være på nett stort sett hele tiden. Internett gir tilgang til nyheter, sosiale medier og forskjellige apper som hjelper oss til stort sett alt vi kan tenke oss i hverdagen. Mange argumenterer for at mobiltelefonen og det å alltid være på nett og tilgjengelig, har blitt en besettelse. I denne artikkelen ser vi nærmere på mobiltelefonen som et viktig arbeidsverktøy i jobbsammenheng.

Kommunikasjon

I næringslivet og ved andre arbeidsplasser er det viktigere enn noensinne å kunne kommunisere raskt. Det stiller krav til at man er tilgjengelig. Under nedstengningen av landet i mars i fjor, fikk mange sitt første møte med hjemmekontor, og vi fikk i den sammenheng et innblikk i hvor mye arbeid som faktisk kan gjøres ved hjelp av telefonen. SMS-er, telefonsamtaler, mail og rapporter kan skrives og gjøres ved hjelp av telefonen.

Aksjer

Til og med pengene våre kan vi nå styre over telefonen. Mange velger i dag å investere noe av pengene sine i aksjer, som et alternativ til å ha de på sparekonto. For noen er det å flytte penger fra den ene aksjen til en annen, en fulltidsjobb. Du kan ha kontroll over aksjene via telefonen med forskjellige apper som viser hvor mye aksjen har steget eller sunket i løpet av det siste døgnet, den siste uken og måneden.

Selvstendig næringsdrivende

For selvstendige næringsdrivende er mobilen ekstra viktig, da spesielt i forbindelse med markedsføring av produktet eller tjenesten man leverer gjennom firmaet sitt. Å skape mobilvennlige nettsider er alfa omega i dagens samfunn hvis man skal lykkes som selvstendig næringsdrivende.