Finne den riktige smarttelefonen

Vi bruker telefonene våre til stadig flere oppgaver i hverdagen, og det er få av oss som går noe sted uten å ha den i lommen eller vesken. Ofte har vi den liggende foran oss på bordet for å letter kunne se når vi får en varsel eller noen prøve å få tak i oss. Det er selvfølgelig sterke meninger både for og imot denne trenden, men ingen kan si noe imot det at smarttelefoner faktisk er både nyttige og praktiske. Generasjonene før oss kunne bare drømt om å ha både telefon, kamera, kart, spill, notatblokk, vekkerklokke og en nettleser på samme enhet. Uansett hvilke behov du har vil du få noe bra ut av å ha en smarttelefon. Spørsmålet er bare hvilken. Det er kjedelig å ha en telefon som ikke kan kjøre appene du trenger i hverdagen din. Og samtidig er det unødvendig å bruke masse penger på en telefon du ikke har bruk for.w

Hvilke behov har du?

Det første du bør tenke på når du skal kjøpe ny mobil er hva du kommerMann hører på msuikk fra smarttelefon til å bruke den til. Bruker du den mest til å lese nyheter, ta deg av online shopping og kommunisere med venner og familie? Da trenger du ikke den nyeste, dyreste og mest komplekse modellen. Du kommer langt med en stabil nettleser og en skjerm som er behagelig å lese fra. Men om du derimot liker å være oppdatert på de nyeste appene på markedet, eller du liker å koble av med kraftige spill som krever mye minne – da er historien en helt annen. Kameraene på telefoner varier også veldig i kvalitet. Så om du tar mye bilder og filmer mye bør du ha en telefon som både kan ta bilder i høy oppløsning og har mye plass til alle minnene og øyeblikkene du vil ta vare på. Mens en Windows-telefon er letter å synkronisere med en PC er en iPhone lettere å synkronisere med en Mac. Dette er også lurt å ha i bakhodet.

Bedre enn en datamaskin

Med en kraftig telefon kan du gjøre mer eller mindre det samme som med en middels datamaskin, bare på en mindre skjerm. Dermed får du også muligheten til å være mer diskret. Kanskje du vil overraske kjæresten på bursdagen og bestille perfekte adidas sko for han og henne? Eller kanskje du vil reservere bord til vennegjengen på en restaurant, uten at noen står bak deg og lurer på hva du gjør? Vi drar heller ikke med oss bærbare datamaskiner overalt med mindre vi er nødt til det, så det er praktisk å kunne ha en oppdatert telefon i lommen. Utviklingen skjer raskt, og det tar ikke lang tid fra den ene modellen er ute til den neste kommer. Iblant er forskjellene små, og da er det unødvendig å bytte ut telefonen du allerede har. Men har du økonomien til det og behovet for det bør du lese deg litt opp på hva du eventuelt går glipp av.