I framtiden trenger du ikke sim-kort lenger!

Vi mennesker nyter godt av stadig nye, teknologiske fremskritt som forenkler hverdagen vår. En stor forandring blir overgangen til innebygde SIM-kort i alle våre duppeditter, inkkusive mobiltelefoner og nettbrett. Telenor i Norge er verdens første selskap som er sertifisert til å introdusere såkalt eSIM. De andre aktørene følger snart etter. Da er det slutt på å måtte gå til en forhandler å få utlevert – eller tilsendt i posten – nytt SIM-kort for hver gang du skifter mobiloperatør. Mobilbransjen forventer kraftig priskrig om kundene når vi alle kan glatt skifte til nytt mobilabonnement hos konkurrentene med et lite tastetrykk, uten først å motta noe nytt SIM-kort. For oss som gjerne drar utenlands på ferier og i jobbsammenheng er dette svært gode nyheter. Da går vi bare online i f.eks Thailand og skifter til lokalt mobiltelefonselskap og -nummer, uten å måtte skaffe oss et nytt, fysisk SIM-kort fra lokale mobilselgere. Verden går fremover!

Enklere, billigere og mer miljøvennlig

Straks vi forbrukere slipper å skifte nytt, fysisk SIM-kort for hver gang vi ønsker å bytte mobiloperatør, blir det også mye rimeligere for mobilselskapene å konkurrere om oss. De leier ledig linjekapasitet av de store antenne-utbyggerne; Telenor og Telia (tidligere NetCom) og har i dag omfattende kostnader med å produsere opp og sende ut nye SIM-kort til nye abonnenter. I fremtiden bruker alle det samme, innebygde eSIM-kortet i mobiltelefonene, og da kreves det kun et par tastetrykk å endre til et rimeligere abonnement. Når mobilselskapene sparer millioner i året med denne omleggingen, har de plutselig råd til å tilby enda lavere priser til oss kundene. Innføring av eSIM som ny standard er veldig miljøvennlig i den forstand at vi slutter å produsere, sende rundt i posten og kaste fra oss mange millioner nye SIM-kort i året. Det blir spennende å se hvilke fordeler vi forbrukere og mobilkunder får med denne nye teknologien når eSIM blir bransjestandard. Sannsynligvis får vi en rekke hissige lavpris-kampanjer for å få oss til å prøve konkurrerende selskaper. De store operatørene må passe seg for ikke å fornærme folk med bindingstid på abonnementene sine: i fremtiden blir det ekstremt enkelt å dumpe dem for noen bedre.

Forenkler hverdagen din

For noen tiår siden jublet verden over at alt skulle digitaliseres. “Fremtiden er papirløs” het det så fint. I realiteten ble det ikke slik. Selv om alt nå kan lagres på data og overføres trådløs til lagringstjenester på nett og i Skyen, driver de aller fleste firmaer å fortsatt printe ut papirkopier av alt de kjøper, selger og foretar seg. For sikkerhets skyld. Vi privatpersoner kan i stor grad velge bort papirer i hverdagen vår. Selv viktig post kan sendes til våre digitale, statlig godkjente epost-bokser, hvor det kreves BankID for å logge seg på og lese viktige meldinger til oss fra det offentlige. Dette forhindrer at viktige brev mistes eller stjeles. Når mobiltelefonene våre slutter å bruke fysiske SIM-kort, blir det svært enkelt å erstatte telefonen og abonnementet om den gamle mistes eller stjeles. Den teknologiske utviklingen har også gjort at vanlige privatpersoner nå enkelt fakturer uten firma. Dermed er vi fri til å skape egne jobber og inntekter fra hvor som helst og hvem som helst.