Telekom, ringer det en bjelle?

Siden den første mobiltelefonen ble laget og tjenester som SMS og vanlige telefonsamtaler ble introdusert, har vi aldri sett oss tilbake. Vi lager forbedringer på alt innenfor telekombransjen og vi kommer sannsynligvis ikke til å slutte før mobiltjenester og mobiltelefonene selv er så smarte at de gjetter hva vi vil gjøre, selv før vi gjør det. Vent, det gjør de jo allerede.

Hva er telekom?

Telekom, altså telekommunikasjon, er enkelt og greit alt av telefonsamtaler og meldinger, og vi snakker her ofte også om selskapene innen bransjen, som for eksempel Telenor og Telia.

Når det kommer til telekom, og ikke mobilteknologien i seg selv, har vi også sett stor forbedring av de dagligdagse tjenestene til mannen i gata. Den aller mest revolusjonerende forandringen vi har sett de siste 10 årene er uten tvil overgangen til 3G- og 4G-teknologien. Dette har ført til at vi slipper å alltid være tilkoblet et wi-fi-nettverk, noe som gir hverdagen så uendelige mange muligheter når vi for eksempel er på bussen eller toget, hvor wi-fi-nettverket enten er fullstendig utilgjengelig eller bare veldig tregt.

Uten telekombransjens utvikling ville også svært mye ny, innovativ teknologi vært umulig. GPS-teknologi har vært tilgjengelig lenge, men uten lynrask 3G og 4G, hvordan skulle vi kunne oppdatere posisjonen vår på nettet i samme øyeblikk som vi flytter på oss?

Med både smartteknologi og alltid tilstedeværende Internett-signal er det faktisk mulig for deg å få rådgivning fra leger nesten uansett hvor du skulle befinne deg. Skulle du være langt unna og du ikke har spesielt god tid den uka, kan du faktisk få konsultasjon for influensa fra en sertifisert lege gjennom en mobilapp, selv om nærmeste legekontor er flere mil unna og nærmeste ledige legetime er ienda/i lenger unna.

Vi har faktisk kommet så langt i telekombransjen at vi gjerne til enhver tid bærer med oss en mobiltelefon som konstant har tilkobling til et lynraskt Internett, spesielt i storbyene hvor 4G er utbredt stort sett overalt. Siden alt med trådløst Internett virker så bra, hva er egentlig ulempene?

Telekomselskapene

Siden det er telekomselskapene som styrer mesteparten rundt dataforbruk og nettopp ihvor/i de moderne 4G-signalene skal forbedres, er vi som samfunn avhengige av at selskapene vet hva de driver med. I tillegg til dette koster det også som regel en månedlig sum for å bruke tjenestene deres, men det er absolutt rimelig med tanke på den tjenesten du betaler for.

Nylig har grensen for hvor mye data man kan bruke i måneden blitt sprengt i fillebiter av konkurransen mellom telekomselskapene. Dermed kan man faktisk få fri data på sine mobilabonnementer, og dermed strømme så mye data man vil.

Spørsmålet mange sitter igjen med etter å ha sett alt som har skjedd i telekombransjen de siste 10 årene er ofte det samme: hva vil skje videre?

Fortsetter det slik det har gjort til nå, er det ingen grenser for mulighetene. Fremtiden er telekom!