Bruk av internett i jobbsammenheng

På starten av 1960-tallet hadde internett begynt å komme igang for alvor. Nå begynte diverse private selskaper å selge internettpakker og abonnementer til både bedrifter og til privatpersoner slik at flest mulig kunne benytte seg av nettet i større eller mindre grad, til sin egen private bruk eller i jobbsammenheng. På grunn av at nettet plutselig koblet sammen verden på en helt ny måte og folk lettere kunne kommunisere på tvers av landegrenser så begynte også mange bedrifter å lansere egne nettsider for å markedsføre og selge sine produkter til et større marked.

Mange behøver å bruke nettet en god del på jobben. Dette gjelder blant annet om man jobber som oversetter eller tekstforfatter,publiserer bøker for store firmaer som Aschehoug eller jobber som regnskapsfører eller lærer. Det varierer fra yrke til yrke hvor mange timer man behøver å benytte seg av nettet hver eneste dag. For å ta lærere som et godt eksempel så har man oftest klasseromsundervisning fra morgen til formiddag/ettermiddag og senere på ettermiddagen retter man ofte stiler eller mindre oppgaver på nett og skriver rapporter fra dagen som har gått. Når det kommer til facebook og andre sosiale medier så må mange være påpasselig med tidsbruken.

Gode råd til barn som går på bruk av internett

Barn og unge er i stadig utvikling. Dette er grunnen til at barn og unge er en sårbar gruppe når det kommer til internett. De er i en prosess der de skal bli kjent med seg selv og sine egne grenser og ikke minst bli en del av et godt fellesskap både på skole og på fritiden. De skal finne sin plass.

Nettet er en meget god ressurs og byr på fantastiske muligheter og masse informasjon.Dessverre så er det også de senere årene er det også blitt avdekket pedofili-grupper som prøver å komme i kontakt med barn og unge på nettet. Vi som foreldre har da et særskilt ansvar for å lære barna våre det som kalles for nettvett og grenser i forhold til hva som er lov og ikke lov, barn har veldig godt av god grensesetting. I tillegg blir også mobil og nett brukt når skolebarn blir mobbet.

Redd Barna har egne nettvettsider som gjør barnas nettbruk så trygg som mulig. Her kan man lære hvordan man som foreldre kan sette trygge grenser og hvordan man skal støtte barna sine dersom de opplever noe som er ubehagelig for dem.