Gründer? Kutt utgiftene i firmaet ditt med skytjenester

Etter koronapandemien traff Norge for alvor, har flere små selskap slitt økonomisk. Når man ikke har en stor aktør i ryggen, blir det vanskeligere å takle nedgangstider. Derfor bør små bedrifter se etter måter de kan spare penger, ved å kutte i utgiftene. Heldigvis trenger ikke dette å bety å gi sparken til de ansatte, det er mange muligheter for å kutte firmaets utgifter.

Skytjenester -fremtidens lagring

Et område du kan kutte utgifter på er ved å benytte deg av skytjenester på kontoret. På denne måten slipper du utgifter til en egen IT-arbeider, og å bruke plass til å oppbevare servere. Tjenestene kan tilpasses bedriften din, og alt dere vil trenge for å få tilgang til prosjektene deres er å være tilkoblet internett. Ved å la et større, profesjonelt firma ta ansvaret for lagringen din, vil du ha mye bedre IT-sikkerhet og alltid noen du kan ringe når problemer oppstår. En stor fordel er at selskapet ditt får en fast månedspris på tjenesten, slik at du vet nøyaktig hva dette vil koste årlig.

Hjemme

Regjeringen har bedt alle som kan ha hjemmekontor om å gjøre det. Dette er for å hindre at folk smitter hverandre på kontoret, men også for å få ned trykket på kollektivtrafikken. Som leder ble du kanskje litt skeptisk når denne anbefalingen kom. Det er nemlig lett å tenke at dette vil senke produktiviteten til de ansatte, når de har barn, klesvask og hund rundt seg i arbeidstiden. Kanskje har du likevel blitt overrasket over hvor bra dette har funket. Har man små barn hjemme, eller bor alene og er en veldig sosial person, er det klart at hjemmekontor kan være utfordrende. Likevel kan dette være en kjempegod løsning for de som er av det mer introverte slaget, eller de eldre på kontoret. Med dagens digitale løsninger kan man opprettholde god kommunikasjon med medarbeiderne sine, gjennom chatløsninger og Zoom. Når selskapet ditt benytter skylagring, kan de ansatte få tak i alle filene de trenger fra jobb, uten å bruke minnepinner. Dette gir en økt fleksibilitet gjennom arbeidsdagen hjemmefra. Dere slipper også å bekymre dere for at viktig arbeid forsvinner, dersom det skulle oppstå et problem med en datamaskin.

Koronapandemien gir oss nye muligheter til å spare

Ta gjerne en medarbeidersamtale over telefon, for å finne ut hvordan de forskjellige ansatte trives med hjemmekontor. Du kan også ha en anonym brukerundersøkelse, dersom du tror du vil få mer ærlige svar på denne måten. Dersom du har ansatte som faktisk trives best med hjemmekontor, er dette en unik mulighet til å spare penger. Noen vil kanskje føle behov for å dra på kontoret hver dag, mens andre synes det er greit å komme innom en gang i uka, for å opprettholde den sosiale kontakten med kollegaene sine. Kanskje ser du at du kan nedskalere til et kontor i mindre lokaler, og dermed spare penger. Dersom du kan spare penger både på leie og på å bytte til skytjenester, skal du nok se at dere kommer dere helskinnet gjennom koronakrisen.