Apples nyeste iPhone antas å akselerere brukermigreringen til 5G-nettet

De største telecom-operatørene i Sør-Korea håper at den nyeste 5G iPhone fra Apple kommer til å føre til en betydelig økning i antall nye 5G-abonnementer i landet.

Selskapene kalkulerer med en økning på svimlende 10 millioner nye 5G-brukere innen utgangen av 2020. De tre største telecom-selskapene i landet, KT Corp., SK Telecom Co. og LG Uplus Corp, utgjør samlet den ledende kommunikasjon– distrubitøren av den nye generasjonen nettverk på verdensbasis.

Apples nye 5G-mobil snart klar på markedet

Den aller første 5G-telefonmodellen fra Apple som også kommer med nyutgave av deksel for iphone 7, vil finnes tilgjengelig for forhåndsbestilling allerede fra neste uke av. Denne nye mobiltelefonen kommer altså som et friskt pust inn på markedet for teleoperatørene, ettersom landet har sett en skuffende vekst i antallet nye 5G-brukere etter at nettverket ble først lansert tilbake i april forrige år.

De 3 største telecom-operatørene i landet hadde regnet med en 30 prosent økning i antall 5G-brukere i løpet av 2020, men ble tvunget til å nsenke listen for hvor mye de kunne oppnå grunnet Covid 19-krisen.

Ved utgangen av august i år, var det passert hele 8,7 millioner brukere av 5G-nettet i Sør-Korea. Dette utgjorde hele 12 % av landets totale brukere på svimlende 70 millioner kontoeiere. Disse tallene er utarbeidet av IKT og departementet for vitenskap i Sør-Korea.

Fra andre halvdel av 2020 har imidlertid antallet 5G-brukere økt betydelig i Sør-Korea, og det forventes at denne trenden vil fortsette å akselerere fremover når Apple slipper den nyeste 5G-mobilmodellen fra selskapet. Det forventes altså totalt en økning på 11,5 millioner 5G-brukere innen utgangen av 2020.

Ifølge en bransjeundersøkelse fra Counterpoint Research stakk Apple av med andreplassen på smarttelefonmarkedet i løpet av andre kvartal med en andel på 19%.